Magyarország jóvoltából

Kedvezményezett neve: TEMESVÁRI MESTER Épületgépészeti Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: ANCSA Vendégház fejlesztése

Projekt azonosító száma:  TFC-M-1.1.2-2020-11362

Szerződött támogatás összege:  3.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2021.02.05.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

Az Ancsa Vendégház közel 10 éve létesült, így a támogatás révén megvalósított beruházás jelentős mértékben hozzájárult a korábbi magas színvonalú szolgáltatás biztosításához, illetve új turisztikai attrakciók megvalósítására szolgáló projektelemek is megvalósultak. A beruházás során történt felújítás három fő területet érintett.

 

  • Szálláshely szobáinak felújítása:
  • Burkolat felújítás: A szobákhoz tartozó cc. 10 nm-es fürdőszoba helyiségekben az elhasználódott burkolat, illetve aljzat feltörésre és eltávolításra került, új aljzat került kiöntésre, mely felé kiegyenlítő réteg és folyékony fólia került elhelyezésre, illetve új burkolat elhelyezésre. A felújítás érintette az elhasználódás mértékétől függően a kapcsolódó szennyvízrendszer cseréjét és javítását, valamint a padozat és falazat találkozásánál új szegély felrakását.
  • Nyílászáró csere: a Vendégház bejáratánál, közösségi tereinél, szobáinál megvalósult a komplett nyílászáró csere, mely a funkciónak megfelelően magas hőszigetelési fokozatot jelent, illetve a fa nyílászárók stílusosabbá, környezetbaráttá teszik a megjelenést. A cseréhez kapcsolódóan a szükséges kiegészítő munkák, kávázás, festés is megvalósult.

 

  • Eszközbeszerzés: a Vendégház közösségi terének tekintett konyhai részen méretre gyártott, stílusos, strapabíró konyhabútorok cseréje, elhelyezése valósult meg, míg a szobákban az elhasználódás fokától függően fiókos szekrény, kétajtós szekrények, illetve ágyak cseréje valósult meg.

 

  • Kültéri beruházások:
  • Külső burkolat: az udvar, illetve parkoló részei teljes körűen térkövezésre kerültek, illetve az eddig használt burkolat rész felújításra került.
  • Kemence, grillező: a baráti társaságok, családok szabadban történő közös ételkészítése, melynek megszokott eszközei a kemence, illetve grillezőhely. Ennek az igénynek a kielégítésére egy kemence, grillező blokk került kialakításra. A kemence un. búbos kemence stílusú tűzteret kapott, sült húsok mellett sütemények készítését illetve agyagedényben (római tál) történő sütést is lehetővé tesz. A grillező hely 60 x 40 cm-es grillező felülettel rendelkezik, faszén tüzelésű vastartállyal. A kemence, grillező blokk 6-8 fős családok tartalmas kikapcsolódását teszi lehetővé.
  • Bográcsozó hely: a bográcsozáshoz, szalonna sütéshez egy 6 személyes (3 padot tartalmazó) műkő pad került telepítésre, illetve egy tűzrakóhely, mely bogrács és nyársaló állvánnyal is felszerelt.
  • Filagória: akár 20 fős társaság kikapcsolódását szolgálhatja a kerti részen kialakított 6*4 m-es faszerkezetű filagória, melyben asztal és lócák kerültek telepítésre, illetve a belső rész járólappal burkolt.

 

 

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.